Tip van de maand Meng nooit schoonmaakmiddelen ook niet met andere chemie!

U heeft geklikt op ‘Over AvdS’ en bent wellicht geïnteresseerd in hoe/waarom ik deze site heb opgezet?

Ten eerste ben ik gewoon 1 man en degene die verantwoordelijk is voor de site content, en niet iemand die zich probeert te verbergen achter een concern / organisatie. Dit stelt mij tevens in de gelegenheid een enigszins relaxte manier van uitleg te praktiseren (en zo nu en dan opgeleukt door er een persoonlijk tintje aan te geven)

‘yep dat ben ik daar op die foto’, welke genomen is in het prille begin dat foto’s nemen met mobiel mogelijk was. De foto werd door de klant gemaakt en aan mij per email gezonden. En op dat moment was ik bezig met een klus ‘cement-sluier verwijderen na het betegelen van de vloer [het betrof hier dubbel hard gebakken tegels en weerbarstige voegen]…

Schoonmaak / site motivatie

Schoonmaken….. Voor mensen simpelweg van belang om het leven iets aangenamer te maken door zorg voor hygiëne te praktiseren en zo de uiterlijke verzorging van leef en of werk omgeving te optimaliseren.

Kort gezegd: reinheid gradatie niveau

Voor huishoudingen is het reinheidsgradatie-niveau een wens danwel persoonlijk individuele eis.
Voor bepaalde bedrijfstakken (branches) is het reinheidsgradatie-niveau een noodzakelijk iets.
Voor schoonmaakbedrijven die zichzelf verhuren aan betreffende bedrijfstakken (branches) is het reinheidsgradatie-niveau een grote verantwoordelijkheid.

Desondanks, is het maar vreemd dat het vinden van de juiste informatie voor het bereiken van het juiste reinheid gradatie niveau zo lastig is! Nog vreemder is dat er door vigerende wetgeving verplicht word te voldoen aan specifieke bedrijfstak gerichte normeringen, maar dat deze norm-eisen niet gratis beschikbaar gesteld worden?

In de loop der jaren hebben mensen mij regelmatig vragen gesteld over schoonmaak-methoden en of certificering informatie en dan wilde ik verwijzen naar een site waar al deze informatie te vinden is, maar dat is er niet?
Daarom heb ik besloten deze website te maken. Ik hoop u met deze website verder op weg te helpen!

… Afijn laat mij u een korte versie van het verhaal geven…

> van slagersvakschool /slagersvak tot reiniging desinfectie conform H.A.C.C.P. > tot schoonmaak professioneel, specialistisch, algemeen

Het begon in de jaren 83….. toen ik de slagersvakschool gevolgd heb en vervolgens jaren werkzaam geweest in het slagers danwel vleeswaren vak!

De link met schoonmaken was daarmee gelegd, want een zeer belangrijk onderdeel van het slagersvak is het schoonmaken en schoonhouden van het volledige bedrijf en diens processen, wat betekend: -alle stappen die een product aflegt dienen onder perfecte hygiënische condities te gebeuren! >>>> Dus t/m het moment dat een product aan de consument verkocht word is hierbij inbegrepen.

Om producten zo goed mogelijk te kunnen aanbieden aan de consument en vooral ‘niet besmette producten’ bestaat er een monitoring systeem H.A.C.C.P. genaamd.

H.A.C.C.P. is de oorzaak van mijn overstap van slagersvak naar schoonmaak vak.

In begin jaren 90 werd de vraag naar gediplomeerde slagers in de schoonmaak steeds populairder vanwege het feit dat met name grote vleeswaren bedrijven de schoonmaak wilde uitbesteden aan schoonmaak bedrijven echter hadden die de benodigde vakkennis niet in huis…

Zo ben ik dus op enig moment bij een schoonmaak bedrijf begonnen in de FOOD reiniging / desinfectie en van het een komt het ander dus groeide dat uit tot allerlei soorten schoonmaak

Betreft H.A.C.C.P. ben ik niet de enige die hierin zijn ‘spreekwoordelijke ei kwijt kan’ denk bijvoorbeeld aan het H.A.C.C.P. concept zelf, want dat is ontwikkeld begin jaren 60 door ‘Pillsbury Company’ als gevolg van richtlijnen van NASA om totale voedsel veiligheid te garanderen voor astronauten op ruimte-missies. Een voedselvergiftiging zou catastrofaal geweest zijn.

Zo is in de zoektocht naar “nul defecten”, Pillsbury de bedenker van het HACCP systeem, welke benadrukt controle van het totale voedsel fabricage proces in plaats van vertrouwen op eindproduct test en inspectie. HACCP werd vervolgens opgenomen in het (World Health Organisation) standaard, Codex Alimentarius (Latijns voor “Voedsel Code”)

Dit betekend dat…..,
Iemand die ervaren is als schoonmaker in de Food sector, en het werken van H.A.C.C.P. eigen gemaakt heeft: -kan letterlijk in het vliegtuig stappen naar een willekeurig land in de wereld waar dit toegepast wordt en plotsklaps instappen in het reinigingsproces van de desbetreffende voedselverwerkende industrie aldaar… Het enige wat gewenning nodig zal hebben is het werken met wellicht specifieke machines aldaar!

U merkt wellicht mijn enthousiasme echter mijn ambitie om vol actief bezig te zijn met mijn werk-hobby is vaak belemmerd door fysieke tegenslagen welke ik telkens wist te overwinnen, totdat ik geremd werd door CVA met centraal zenuwstelsel hersenstam beschadiging, cluster hoofdpijn en epilepsie. En heb moeten consolideren.

Maar, omdat het fulltime uitvoerend bezig zijn niet meer mogelijk is wil nog niet zeggen dat het enthousiasme en de daaraan inherent verbonden affiniteit met schoonmaak verdwenen is!

De ontwikkelingen op internet-gebied bieden een nieuwe kans/gelegenheid en manier om kennis/ervaring uit te dragen danwel te delen door gratis de content middels deze site aan te bieden.

Wellicht is er tussen de site content voor u iets wat van betekenis kan zijn?

Tot slot wil ik eraan toevoegen dat schoonmaken een vak is en dat heel veel mensen dagelijks bezig zijn met de meest uiteenlopende soorten van schoonmaak, van doekje over tafel halen tot machinaal boenen tot conserveren van vloeren of het schoonhouden van ziekenhuizen operatiekamers etc. etc.

Al deze mensen wil ik complimenteren!
AvdS Site infoHuishouden