Tip van de maand Meng nooit schoonmaakmiddelen ook niet met andere chemie!

Hoe vaak moet je thuis stoffen?

Schoonmaak specialist: Alfred van der Spek

Hoe vaak moet je thuis stoffen?

Ten eerste moet u niets, maar u wilt stoffen! U zult merken dat deze benadering verandert hoe u er tegenover staat (beter gezegd mee omgaat)

Stof is overal en altijd, maar de frequentie van het huis stoffen is in sterke mate afhankelijk van de vervuilingsgraad (bijvoorbeeld hoeveel mensen leven erin en hoeveel stof veroorzaken die) en of u het nodig vind om te stoffen!

In een huishouden hoeft u zich namelijk niet aan een vast schoonmaak programma te houden, wat in de professionele schoonmaak veelal wel het geval is.
… indien u stoffen toch liever wilt opnemen in uw agenda dan zou u kunnen overwegen een schoonmaak programma op te stellen waarin het stoffen verwerkt zit. Hierna een voorbeeld,
• uitgangspunt is 3 bewoners (2 ouders 1 kind) in een eengezinswoning
• woonkamer 1/5
• slaapkamer ouders 1/20
• slaapkamer kind 1/10
• hobby kamer, kamer (overig) 1/20
• gang(en), trap, hal/entree 1/10

Toelichtingen:
Verder hebben we allemaal te maken met fijn stof.
Fijn stof is een vorm van luchtvervuiling (in de lucht zwevende deeltjes kleiner dan 10 micrometer). Het merendeel van het fijn stof in Nederland is natuurlijk (zand en zeezout) echter ook deels door industrie en of voertuig en vliegtuig-emissies etc.
Inademing van fijn stof is schadelijk is voor de gezondheid. In Nederland en België alleen al sterven enkele duizenden mensen enige dagen tot maanden eerder door blootstelling aan fijn stof.

Misschien ook interessant:

Wat heb ik als eerste nodig om schoon te maken?