Tip van de maand Meng nooit schoonmaakmiddelen ook niet met andere chemie!

Hoe kan ik dweilen?

Schoonmaak specialist: Alfred van der Spek

Dweilen

Hoewel dweilen in de professionele schoonmaak reeds jaren geleden vanuit ergonomisch oogpunt vervangen is door: Spaanse mop methode en of Rol-emmer methode en of Vlakmop systeem en of Microvezel mop methode kan in het huishouden nog steeds gekozen worden voor dweilen.

Dweilen is qua effectiviteit hetzelfde als bovengenoemde methodes echter het is zwaarder om uit te voeren.

Desalniettemin zal ik hierna uitleggen hoe te dweilen…

Benodigdheden:

(gemakshalve voor particuliere bezoekers hierna met klik op blik gemak waar mogelijk koppelingen naar betreffende producten bij bol.com verwerkt in tekst)

Methode:

 1. Creƫer vrij oppervlak (geen obstakels op de vloer)
 2. Vul de emmer met warm water en voeg het reinigingsmiddel toe (dosering zie verpakking)
 3. Trek de vloeistofdichte huishoudhandschoenen aan en pak emmer met reinigingsmiddel, dweil en trekker en ga naar het startpunt (waar u van plan bent te beginnen met dweilen)
 4. Dompel de dweil in de emmer met oplossing reinigingsmiddel
 5. Haal de dweil vervolgens voorzichtig uit de emmer (zonder te plenzen danwel onnodig natte plekken te veroorzaken op de vloer en of omgeving)
 6. Wring de dweil uit t/m klamvochtig
 7. Leg de dweil op de vloer en spreid hem uit (vlak)
 8. Plaats de trekker in het midden op de dweil en sla het ene gedeelte over de trekker (zodat als u erachter staat met steel naar u toe de trekker op de vloer rust op zelfde wijze als een trekker normaal op de vloer rust)
 9. Begin met dweilen d.w.z. maak -M- bewegingen afgewisseld door recht toe recht aan bewegingen (probeer continue de trekker vlak op de vloer te houden)
 10. Tussendoor de dweil onderdompelen, uitwringen, op vloer uitspreiden en trekker erop plaatsen en deel van dweil om trekker heen vouwen
 11. Indien nodig tussendoor emmer legen in toilet (vuil water van vloer reiniging altijd in toiletpot afvoeren niet in wasbak i.v.m. kans op verstopping)
 12. Volg deze methode totdat de gehele vloer gedaan is.

tip in hoeken simpelweg de voet op dweil plaatsen en beetje stuffen

tip controleer uw werk voordat u middel / materiaal opruimt, dan kunt u nog herstellen